Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència oferint-te continguts que t'interessen. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal.lació i ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies

Sales de premsa: CaixaBank|Fundació Bancària | Obra Social|CriteriaCaixa

Sala de premsa

Más oportunidades para las personas
  English|  Català | Castellano 
divendres, 28 d´abril de 2017
El més buscat
Informació corporativa

La Fundación Bancaria Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, és el resultat de la transformació de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, en Fundació Bancària ”la Caixa”, en compliment de la Llei de Caixes d’Estalvis i Fundacions Bancàries, de 27 de desembre de 2013.
 
”la Caixa” es crea a partir de la fusió, l’any 1990, entre la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, fundada el 1904, i la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona, fundada el 1844. Des dels seus inicis, ”la Caixa” es va dedicar de manera prioritària a l’estalvi familiar i a oferir a tots el seus clients una assegurança per a la vellesa, quan encara no existia aquest tipus de prestació social a Espanya.
 
Així, des dels seus orígens, ”la Caixa” es va caracteritzar per un fort compromís social i una vocació de treball a favor de l’interès general, tant a través de la seva activitat financera com de la seva Obra Social, que finança i manté activitats de caràcter social, educatiu, cultural i científic.
 
Aquesta vocació de servei s’ha mantingut al llarg de tots aquests anys i es reforça amb la creació de Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”.
 
La Fundació Bancària ”la Caixa” gestionarà de manera directa l’Obra Social que ha caracteritzat històricament ”la Caixa” i, a més a més, agruparà a CriteriaCaixa totes les participacions accionarials de ”la Caixa”, la principal de totes, a CaixaBank, i altres de financeres, industrials i de serveis.
 
Amb la Fundació Bancària ”la Caixa”, es mantenen, enforteixen i desenvolupen els àmbits d’actuació fonamentals de ”la Caixa” des dels seus orígens: el financer, l’empresarial i el social, la seva raó de ser.
 
La Fundació Bancària ”la Caixa” manté el pressupost de la seva Obra Social en 500 milions d’euros el 2014, per setè any consecutiu, fet que la situa com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

 

Informació a inversors
En línia amb la seva voluntat de transparència, la Fundación Bancaria Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”,  manté una pàgina d'informació als inversors amb la informació financera més rellevant de l'entitat. A continuació es presenten els enllaços directes a les seccions de la pàgina que poden resultar d'interès per als professionals del periodisme.
Cercador
Cercador home
Seleccioni data Seleccioni data
Últimes Notes de Premsa
Recomanacions de navegació icono_pie - Recomanacions de seguretat icono_pie - Atenció a l'usuari icono_pie - Accessibilitat icono_pie
© icono_pie 2017. Tots els drets reservats.
Avís legal icono_pie - Información legal icono_pie- Fundación Bancaria Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa" icono_pie