Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència oferint-te continguts que t'interessen. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal.lació i ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies

Sales de premsa: CaixaBank|Fundació Bancària | Obra Social|CriteriaCaixa

Sala de premsa

Más oportunidades para las personas
  English|  Català | Castellano 
dissabte, 29 d´abril de 2017
El més buscat
Barcelona, dilluns 10 de març de 2014 “la Caixa” i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’ENISA, convoquen la vuitena edició dels Premis EmprenedorXXI
•Els guardons reconeixen als emprenedors més innovadors d’Espanya.

• La iniciativa està dotada amb més de 400.000 euros en premis en metàl·lic, programes de formació d’elit i l’accés a ponts d’internacionalització a Silicon Valley, Tel Aviv i Nova York.
Imatge

”la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, convoca els Premis EmprenedorXXI, co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’ENISA. La iniciativa, considerada com una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació a Espanya, assoleix aquest 2014 la seva vuitena edició. Els emprenedors poden aconseguir premis en metàl·lic que sumen un import total de 400.000 euros i també estades de formació i networking en alguns dels principals pols d’innovació del món: Cambridge (Regne Unit), Tel Aviv (Israel), Silicon Valley i Nova York (Estats Units).

Els Premis EmprenedorXXI van dirigits a emprenedors que destaquen per aplicar la innovació a aspectes fonamentals del seu negocio, pel seu potencial de creixement i per la seva visió global.

A partir d’avui, 10 de març, poden presentar la seva candidatura les pimes i micropimes innovadores amb menys de dos anys en el mercat (fundades a partir de gener de 2012). Aquestes empreses competiran en la categoria “emprens”, que busca els projectes de recent creació que destaquen especialment pel potencial del model de negoci, per les dimensions i les característiques del seu mercat, el grau d’innovació, el compromís de l’equip fundador i els resultats obtinguts fins al moment.

Les candidatures es poden presentar fins el pròxim 10 d’abril exclusivament de forma online, a través de la pàgina web www.emprenedorXXI.com. Durant els mesos de maig i juny, es donaran a conèixer els 17 emprenedors seleccionats, un per comunitat autònoma, que passaran a competir a la fase estatal.

La decisió final dels Premis EmprenedorXXI, en la seva fase estatal, es celebrarà el novembre. L’acte reunirà als guanyadors autonòmics de la categoria “emprens”, així com als finalistes de “creixes” i als premiats amb els accèssits atorgats per entitats col•laboradores.

Premis a mida de les necessitats dels emprenedors

La convocatòria de “la Caixa” i ENISA ofereix premis pensats per a contribuir al desenvolupament dels projectes dels emprenedors d’acord amb les necessitats de la fase en la que es troben. En aquest sentit, els premis corresponents a la categoria d’empreses de recent creació, “emprens”, es centren en un programa de formació d’elit (el curs d’acceleració per a emprenedors Ignite Fast Track, impartit a la Universitat de Cambridge) i en un programa d’acompanyament ofert per la gestora de capital risc de “la Caixa”, Caixa Capital Risc, durant un any. Aquest programa posa a disposició de les persones que estan liderant la empresa recursos de formació, accés a finançament i networking internacional. Els tres finalistes de la fase estatal també tindran la possibilitat de participar en un dels ponts internacionals organitzats per Caixa Capital Risc per a visitar principals pols d’innovació del món: Silicon Valley o Nova York (EEUU) i Tel Aviv (Israel).

A més a més, els guanyadors d’ “emprens” obtindran premis en metàl•lic: 5.000 euros per a cada un dels premiats en la categoria autonòmica i 20.000 euros per a qui sigui escollit com la empresa de recent creació més innovadora de tota Espanya en la fase estatal.

Els Premis EmprenedorXXI compten amb una segona categoria, denominada “creixes” i dirigida a empreses en fase de creixement. En aquest cas, de totes les candidatures rebudes, es farà una primera selecció de 24 finalistes, els quals obtindran la possibilitat d’assistir al curs intensiu sobre desenvolupament empresarial Executive Growth Program, impartit per ESADE i IESE. La següent fase consistirà en una segona selecció de 9 finalistes, que rebran com a premi l’accés a un dels ponts d’internacionalització organitzats per Caixa Capital Risc. Finalment, s’escolliran tres empreses guanyadores, una del sector tecnològic, una altra del sector de ciències de la vida i una tercera del sector industrial. Cada una d’elles rebrà 50.000 euros en metàl•lic. Com que les empreses de “creixes” només competeixen en fase estatal, aquest procés de selecció y elecció de guanyadores es portarà a terme durant els mesos d’octubre i novembre de 2014.

Tots els finalistes de les categories “creixes” i “emprens” poden optar a l’accèssit atorgat per la Fundació “la Caixa” para premiar a la empresa amb major impacte social, dotat amb 25.000 euros.

Per altra banda, l’Ambaixada d’Israel a Espanya concedeix un accèssit a la innovació, que recaurà en el projecte de la categoria d’empreses de recent creació, “emprens”, que se consideri més innovador i amb major capacitat disruptiva. En aquest cas, el premi consisteix en un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo.

Vuit edicions que han atret a més de 3.000 empreses

Un total de 3.190 empreses de nova creació han participat als Premis EmprenedorXXI des de la posada en marxa de la iniciativa, l’any 2007. En total, “la Caixa” i ENISA han destinat 1,6 millones d’euros a aportacions econòmiques per als guanyadors i més d’1 milió d’euros a programes de formació i networking internacional.

A més a més de ser un dels premis per a emprenedors amb major número d’edicions, el certamen destaca també per la seva gran difusió, ja que compta amb candidats a totes les comunitats autònomes, gràcies a la col·laboració de la xarxa comercial de “la Caixa” i al suport de més de 123 organitzacions i col•laboradors territorials.
 
En l’edició de 2013, el guanyador dels Premis EmprenedorXXI en la categoria “emprens” va ser Enigmedia, ubicada a Sant Sebastià, que desenvolupa solucions de xifrat per a serveis de telecomunicacions mitjançant l’ús de una tecnologia més eficient que l’actual.

En la categoria de “creixes”, el premi per a empreses de ciències de la vida va recaure a Som Biotech, de Barcelona, una companyia que descobreix noves aplicacions mèdiques de fàrmacs ja coneguts. La empresa From the Bench, d’Alacant, especialitzada en la creació i distribució de videojocs i aplicacions per a plataformes mòbils, va guanyar el premi per a tecnologies digitals. I, per últim, Symborg, situada a Múrcia i dedicada a l’elaboració de biofertilitzants exclusius per al desenvolupament de cultius agrícoles en producció intensiva, va rebre el guardó per al sector industrial.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d'empreses de capital risc de “la Caixa”, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores que compten amb un elevat potencial de creixement, acompanyant-les en les diferents etapes del seu desenvolupament.

Amb un volum de 73 milions d'euros inverteix en el capital d'empreses innovadores a través de 4 vehicles: Caixa Capital BioMed, Caixa Innvierte Indústria, Caixa Capital TIC i Caixa Capital Micro

Sobre ENISA

ENISA és una empresa pública depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors promoguts per pimes i joves emprenedors, fomentant la creació, creixement i consolidació de l’empresa espanyola.

A través del préstec participatiu, un instrument financer a mig camí entre el préstec comercial i la inversió de capital risc, ENISA ha invertit en el període 1995-2013 quasi 573 milions d’euros en més de 3.200 operacions. El pressupost per al 2014 ascendeix a 118,3 milions.

 

Cercador
Cercador home
Seleccioni data Seleccioni data
Últimes Notes de Premsa
Recomanacions de navegació icono_pie - Recomanacions de seguretat icono_pie - Atenció a l'usuari icono_pie - Accessibilitat icono_pie
© icono_pie 2017. Tots els drets reservats.
Avís legal icono_pie - Información legal icono_pie- Fundación Bancaria Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa" icono_pie