Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència oferint-te continguts que t'interessen. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal.lació i ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies

Sales de premsa: CaixaBank|Fundació Bancària | Obra Social|CriteriaCaixa

Sala de premsa

Más oportunidades para las personas
  English|  Català | Castellano 
dissabte, 29 d´abril de 2017
El més buscat
Madrid, dilluns 11 d'abril de 2011 “la Caixa” i l’ICEX firmen un conveni per finançar projectes de pimes a l’exterior
El conveni posa a disposició de les empreses una línia de finançament de fins a 65 milions d’euros

”la Caixa” podrà anticipar en condicions preferents i exclusives fins el 90% de l’import de les ajudes concedides
“la Caixa” ha signat un conveni de col·laboració amb l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) per obrir una línia de finançament de fins a 65 milions d'euros en condicions preferents per a projectes de les pimes a l'exterior. L'acord ha estat rubricat pel director general de “la Caixa”, Joan Maria Nin, i pel vicepresident executiu de l'ICEX, Fernando Salazar Palma.

 La firma del conveni s'emmarca dins de l'estratègia de "la Caixa" de recolzar l'accés al crèdit de les empreses i del compromís de l'Institut per ajudar a les empreses en la seva sortida als mercats exteriors. L'acord, en vigor des del passat 1 d'abril i amb vigència d'un any, posa la nova línia de finançament a disposició de les empreses beneficiàries dels programes d'establiment i promoció a l'exterior, de marca, del Pla d'Iniciació a la Promoció Exterior (PIPE) i Club PIPE, de licitacions exteriors i de les activitats organitzades per les associacions sectorials d'exportadors.

En el marc del conveni s'estableix que ”la Caixa” també podrà anticipar, en condicions preferents i exclusives, fins al 90% de l'import de les ajudes concedides pels programes d'ajudes a empreses i associacions sectorials de l'ICEX.

A més, amb aquest acord, “la Caixa” es compromet a assistir en altres àmbits a les empreses acollides als programes de l'ICEX, facilitant els instruments més idonis per a l'activitat exterior, com factoring, crèdits documentaris o gestió de transferències.

"la Caixa” compta amb 820 gestors especialitzats en banca de pimes repartits entre les més de 5.400 oficines de l'entitat i també disposa d'una xarxa de 83 centres especialitzats en empreses. En el 2010 va gestionar un volum de negoci de 36.500 milions d'euros en el segment de petites empreses, amb una quota de penetració del 40%. A més, "la Caixa" té oficines de representació a Londres (Regne Unit), París (França), Milà (Itàlia), Stuttgart i Frankfurt (Alemanya), Istanbul (Turquia), Pequín i Xangai (Xina), Delhi (Índia) i Dubai (EAU). I disposa de sucursals pròpies a Varsòvia (Polònia), Bucarest (Romania) i Casablanca (Marroc). A més, “la Caixa” té previst inaugurar noves oficines en 2011 al Caire (Egipte) i a Singapur (Singapur).

Assessorament personalitzat en comerç exterior

El conveni també contempla que les empreses es beneficiïn de l'experiència i coneixements de l'equip d'especialistes de “la Caixa” en comerç exterior, per la qual cosa tindran accés, de manera personalitzada, a la formació i l'assessorament de l'entitat. Per a això, s'establirà una línia directa per a l'ICEX i per a les empreses adscrites als seus programes.
                                               
L’acord també recull que “la Caixa” participarà activament en la creació d’un grup de treball, juntament amb l’ICEX, per desenvolupar productes i serveis per a les empreses amb l’objectiu de millorar la competitivitat, activar la innovació, facilitar l’accés a línies de finançament i garantir la seguretat de les inversions realitzades.

Amb la finalitat de vetllar pel compliment i avaluar la marxa del conveni, les dues parts s'han compromès a constituir un comitè de seguiment que es reunirà cada tres mesos.

Cercador
Cercador home
Seleccioni data Seleccioni data
Últimes Notes de Premsa
Recomanacions de navegació icono_pie - Recomanacions de seguretat icono_pie - Atenció a l'usuari icono_pie - Accessibilitat icono_pie
© icono_pie 2017. Tots els drets reservats.
Avís legal icono_pie - Información legal icono_pie- Fundación Bancaria Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa" icono_pie