Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recollir informació estadística sobre els teus hàbits de navegació i poder millorar i personalitzar la teva experiència oferint-te continguts que t'interessen. Si segueixes navegant, considerem que acceptes la seva instal.lació i ús. Pots canviar la configuració o obtenir-ne més informació a Política de cookies

Sala de prensa

Més oportunitats per a les persones
diumenge, 22 de setembre de 2019
Inici » Notícies » Ramon Casas. La modernitat anhelada. CaixaForum Madrid

Ramon Casas. La modernitat anhelada. CaixaForum Madrid

Madrid, 7 de març 2017
Exposició Ramon Casas. La modernitat anhelada. Obra Social ”la Caixa” (vídeo sense editar. Material premsa)
Afegir el vídeo al teu web

  •  

La commemoració del 150è aniversari del naixement de Ramon Casas (1866-1932) és una oportunitat magnífica per retrobar-nos amb l’obra del pintor que va saber captar millor l’eclosió d’un nou temps en què la idea de modernitat trucava a la porta de la història.


Amb la seva actitud, a vegades bohèmia, a vegades irreverent i sorneguera, Casas va fer una ferma declaració d’adhesió a la proposta sorgida en el decurs de les últimes dècades del segle XIX. En aquest sentit, no es pot obviar l’ús que fa de determinats enginys -la bicicleta, l’automòbil-, que posaven de manifest la confiança optimista en les possibilitats tecnològiques que oferia el mite del progrés. A cavall, llavors, del desig i la realitat, l’obra de Casas va ser molt permeable a l’assimilació d’un gran nombre d’influències: el cartell, la fotografia o l’estampa japonesa.


La mostra, que ara arriba a CaixaForum Madrid després de passar per Sitges amb gran èxit, reuneix 145 obres tant de Casas com d’artistes coetanis, i està organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya i els Museus de Sitges. an col·laborat també amb l’exposició la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.


Ramon Casas. La modernitat anhelada es podrá visitar del 8 de març a l’11 de juny de 2017 a CaixaFrum Madrid.


Més informació a la nota de premsa en PDF